středa 30. listopadu 2016

Výlet do Curychu

Vítám vás u dnešního příspěvku :) Minulou středu jsem s kamarádkou vyrazila na výlet a vydaly jsme se do Curychu. Ve středu k večeru jsme jely vlakem do Prahy a poté v jedenáct autobusem do Curychu. Tam jsme dorazily kolem půl desáté ráno. Spaní v autobuse dalo hodně zabrat, nevěděly jsme už, jak si sednout, kam dát nohy, aby se nám sedělo a spalo trochu pohodlně. Vůbec jsem nemohla usnout a pořádně jsem usnula po čtvrté hodině.


Po příjezdu jsme se jako první vydaly na trhy na nádraží, kde bylo plno krásných stánků :) 








Mám ráda sněžítka, tak jsem si jedno koupila- Curych :)


U jednoho stánku vyšívali jména na oblečení, které prodávali- třeba dětské čepičky, zástěry a další věci. Nám pán vyšil jména na papír, jen tak :) 


Je to moc krásné a udělalo nám to velkou radost :) 


Potom jsme se šly projít po městě směrem k dalším vánočním trhům 













Cestou městem  mě ve výloze zaujaly tyto foťáky, já mám doma ten fialový. Kdyby tak stály našich 79, :D 



Těšily jsme se na večer, až budou všude svítit světýlka 


Drahé (jako všechno tady), ale moc dobré, hned bych si to dala znovu, mělo to na sobě nějakou česnekovou směs a bylo to zapečené 


Měly jsme v plánu, že si dáme v Curychu punč a to jsme si splnily :) <3



Kolem půl šesté jsme se šly podívat na zpívající strom a to bylo naprosto úžasné 


Při večerní procházce, než jsme šly na autobus, jsme se zašly podívat do mega hračkářství, které mělo asi tři patra a trochu jsme si tam pohrály :D

 

Třeba s tady tou hmotou, jezdily autíčkem na autodráze a tak, byla to sranda D potom jsme se vydaly na trhy na nádraží, kde jsem si koupila to sněžítko a šly jsme zpátky na autobus. Z Curychu jsme odjížděly kolem půl deváté. Jelikož jsme byly děsně utahané a předešlou noc jsme spaly málo, tak jsme usnuly docela rychle a se spaním to bylo lepší. 


V Praze jsme byly před sedmou hodinou a zašly jsme si na výbornou snídani. Potom jsme metrem jely na Vyšehrad a zašly jsme na Olšanské hřbitovy, kde jsem byla poprvé. 




Jelikož jsem byla dost utahaná a nebylo mi dobře, zajely jsme do Palladia, zašly si na oběd do Výtopny, kde nám dovezl vláček pití- už jsem to viděla, že to tady je, ale na jídlo, jsme si sem spolu zašly poprvé. Podívaly jsme se po pár obchodech a pak jsme se rozhodly, že pojedeme odpoledne a ne, až večer. Chtěly jsme jít ještě na vánoční trhy v Praze, ale to už se nedalo. Měly jsme už toho chození dost. Kamarádka našla a zařídila dřívější vlak a před půl druhou jsme jely z Prahy. 



Výlet byl fajn zažily jsme a viděly něco nového. :) <3 Jsem ráda, že jsme takto neplánovaně vyrazily. :) 
Těším se na vás u dalšího příspěvku ;)

středa 23. listopadu 2016

Co jsem objevila ve skříni

Vítám vás u dnešního příspěvku :) Při úklidu šatní skříně jsem všechno vyskládala a objevila jsem kazety, na které jsem si nahrávala seriál Čarodějky, při psaní příspěvku Seriály, které jsem dříve sledovala (7)- ten NEJ (najdete ZDE) jsem si na ně vůbec nevzpomněla. Jsou schované za pověšeným oblečením ramínkách, před lety jsem je tam dala, tak jsem je tam nechala i teď :D Celkem mám 10 kazet s díly Čarodějek :) 


U každé kazety mám vypsané, jaké jsou na ní nahrané díly :) Tady mám zrovna poslední díly 8. série :) Jak jsem psala v příspěvku, který jsem zmínila na začátku, začala jsem Čarodějky sledovat od začátku a jsem teď zhruba v půlce 8. série. Škoda, že těch sérií není víc.


Vzpomněla jsem si na některé zajímavosti ze seriálu, tak jsem vám je sem napsala, plus jsem nakoukla do sešitů, jestli tam mám nějaké vypsané :)



Několik obrázků Čarodějek Prue, Piper, Phoebe a Paige <3 Kdykoliv jsem viděla nějaký obrázek s nimi v časopise, musela jsem si ho hned vystřihnout (udělala bych to i teď) :)


Můj nejoblíbenější obrázek Piper, Prue a Phoebe 


Minulé životy sester 


Premiéra seriálu byla 7. října 1998. 


Kniha stínů vážila okolo 5 kg a byla ručně malovaná, pokud si to dobře pamatuji, tak byla nejdražší rekvizitou v seriálu  



Dům sester- v seriálu se nachází v San Franciscu, ve skutečnosti v Los Angeles 





Jako bohyně- Phoebe bohyně lásky, Paige bohyně války a Piper bohyně země 



V klubu P3, to mi připomnělo, že jsme si s kamarádkou taky udělaly Klub P3 :)  


Každá série končí zavřením dveří- v 1. sérii je zavřela Prue telekinezí, ve 2. také, ve 3. je zavřel démon Shax, který zabil Prue, ve 4. byly zavřené Andělem osudu, v 5. je zavřel Chris, 6. končí zavřením dveří v nemocnici po narození Chrise a v 7. nevíme, kdo je zavřel, jde jen slyšet zvuk telekineze. Jsem zvědavá, jestli bude zavření dveří i v 8. sérii, to si už nepamatuji, ale brzy to zjistím. :)  


A co vy a seriál Čarodějky? Sledovali jste? :) 

Těším se na vás u dalšího příspěvku ;)